Kémény árak

Kémény árak

Mit kell tudni a kémény árakról? Mi a különbség az árakban és minőségben? Ha eddig kétségek között volt, most segítünk azokat eloszlatni.

Kezdjük rögtön egy ténnyel: Magyarországon több mint 1,5 millió, azaz másfél millió háztartásbeli kémény szorul felújításra, teljes cserére, és ebben nincsenek benne azon adatok, melyek az új építésű és folyamatban lévő építésekre vonatkoznak. Ház nincs kémény nélkül, ha mégis, ott valami gyanús. Látjuk, hogy ha ennyi a kémény, legalább ennyi valahol a kiadás és a bevétel, ezért igen komoly szerepet kapnak a kémény árak. De mit kell tudni a kémény árakról? Hogyan alakulnak?

Kémény árak – Mit vegyünk számításba?

Az égéstermék elvezető rendszerek nagyon fontos részét képezik a lakhelyünk fűtési rendszerének. Egy jó kéményen hosszú távon anyagilag sok veszteség, vagy nyereség képződhet. De miért? 

Egy alulméretezett égéstermék elvezető

nem fogja hozni a kívánt eredményt, ezért hamar elkezdhet kátrányosodni, ennek következtében Ön rövid idő intervallumon belül kémény cserére fog szorulni. Ez a műveletsor negatív irányban hat az Ön anyagi kereteire, több százezer forinttal károsíthatja meg Önt. Mi a helyzet egy jól megtervezett, átgondolt kivitelezés esetében? 

Vegyünk alapul egy átlagosnak mondható, 6 méteres hőszigetelt kéményt 180 mm átmérőben. Tegyük fel, hogy a méretezést követően ezt a kéményt fogja megvásárolni. Egy meg nem nevezett külföldi székhelyű vállalat esetében, egy ilyen kémény 202 000 forint körül mozog Magyarországon. Az Árendás termék esetében ez csak elenyészően több, míg a hasonló gyártóknál ez akár 15-25%-kal drágább is lehet. Minden bizonnyal érdemes megvenni a méretre meghatározott készüléket, de minőségileg és ár érték arányt tekintve is felmerül a kérdés: Van-e különbség gyártó és gyártó, kémény és kémény között?

Árra látjuk, hogy igen. De a minőség is kérdés. A legtöbb gyártó esetében az alapanyagok változóak: saválló acél külső borítás, van ahol ugyanez alumínium, aztán saválló belső béléscső, a kettő között pedig kőzetgyapot vagy kerámiaszálas szigetelés. Mi a megbízható? 

Az Árendás termékek szigetelésénél használatos anyag a kerámiaszálas szigetelőpaplan. Ez az anyag mintegy egyesíti a közkedvelt kerámia anyagú kéményeket, és az olcsóbb és mobilabb fém kéményeket. Tapasztalati szinten és mérnöki szinten is ez a szigetelőanyag megbízhatóbb és hőállóbb is mint a versenytársai, ám árban mondhatni “arany ára” van. Mégis, az Árendásnál különleges kereskedelmi stratégiával sikerült ezeket az árakat olyannyira visszaszorítani, hogy a piacon használt neves márkákkal versenyeznek az Árendás árak, úgy, hogy minőségben messze szárnyalnak az alapanyagokat tekintve. Ez igen nagy teljesítmény. 

 

A mi termékünket választva nem kell aggódnia egy sor dolog miatt (ár-specifikusan): 

Garancia. A törvényben előírt rendelet alapján garanciát vállalunk a termékünkre. Erről bővebben a letöltések menüpont alatt olvashat. Ez Önnek nem kerül semmibe.

Méretezés. Elkerülhetetlen művelet, ami alapján Ön több százezer forint károsulástól óvhatja meg a zsebét. Egy ilyen dokumentum elkészítése általában 10.000 forint körül mozog, és a szakmában jártas mérnökök állíthatják ki. A mi partnerünk elérhetőségeit itt találja meg: Domokos Adrián mérnökiroda.

Kivitelezés. Partnereink hosszú éves szakmai és iskolai tapasztalattal rendelkeznek, lakhely szerint ajánlunk Önnek pénztárcabarát szakembert. Általában egy ilyen kivitelezés munkadíja 50.000 forinttól indul, de ez csak a kivitelező árszabásától függ. Megjegyzés: Kivitelező partnereink nem cégünk alkalmazottjai, hanem alvállalkozók.

Szállítás. Webshopunkból a legkedvezőbb árakon juttatjuk el Önökhöz termékeinket. Vásárolhat konkrét kémény csomagokat, ezek tartalmazzák a szállítás költségét is, és a főoldalunkon futó slider-ben is megtekintheti őket. Egyébként szállítási áraink általában a teljes kémény árának 7%-a körül mozognak.

Teljesítmény nyilatkozat / megfelelőségi nyilatkozat. Áraink tartalmazzák ezeket a hivatalos okiratokat. Tanácsadással, ügyfélszolgálattal egyetemben a legjobb döntés hozza, ha az Árendást választja. Ez mind mind grátisz a mi termékünk és szolgáltatásunk esetében. 

 

Hol találhatok kémény árakat?

Weboldalunkon állandóan friss árlistákat érhet el. Garantáljuk a jó minőséget, és a kedvező árakat. A letöltések > árlisták menüpontunk alatt mindig az aktuális listákat találhatja, de ezeket ide kattintva is elérheti: Kémény árak, árlisták. Érdemes nyomon követni akcióinkat is, mert 2017 januártól ezekkel is számolhat.